Lees voor

Vergunning vrijgekomen voor tweede speelautomatenhal in Hoogeveen

21 februari 2017 - Ondernemers die in het centrum van Hoogeveen een speelautomatenhal willen exploiteren hebben tot 20 april de tijd om een vergunning aan te vragen. In haar vergunningenbeleid biedt de gemeente ruimte aan twee speelautomatenhallen. Eind november sloot Funplaza aan de Grote Kerstraat haar deuren, waardoor alleen Kiri Casino & Bowling op de hoek van de Schoolstraat met de Grote Kerkstraat overbleef. Dat betekent dat er weer eentje bij mag komen.

Schoonheidswedstrijd

Het college onderwerpt de kandidaten voor de vergunning aan een ‘schoonheidswedstrijd’. Los van de wettelijke vereisten voor een speelhal, worden de plannen van ondernemers ook beoordeeld op bijvoorbeeld extra voorzieningen voor een bredere doelgroep. Plannen worden eveneens getoetst aan de wet BIBOB, waarbij een bureau adviseert over het mogelijke gevaar van misbruik van de vergunning voor criminele activiteiten.

Beperkt deel centrum

Mocht de tweede speelautomatenhal er komen, dan hoeft deze zich niet per se te vestigen in het pand waar Funplaza zat. Het kan in principe ook een andere locatie zijn. Voorwaarde is wel dat het bestemmingsplan een speelhal toelaat. Wel gaat het om een beperkt deel van het centrumgebied.

Aanvragen vergunning

Aanvragen kunnen vanaf 23 februari via info@hoogeveen.nl worden ingediend. Per post kan ook. De termijn voor aanvragen loopt tot 12.00 uur 20 april 12.00 uur. Aanvraagformmulieren kunnen worden gedownload via www.hoogeveen.nl/speelautomatenhal.

Uitgelicht

Zoeken