Lees voor

Politie met bewoners in gesprek over woninginbraken

Foto: Andre Weima

2 februari 2017 - De politie heeft deze week in Hoogeveen een preventieactie op het gebied van woninginbraken gehouden. Samen met de bereden politie en handhavers van de gemeente zijn meerdere wijken bezocht, waaronder Krakeel.

De politie heeft gecontroleerd op zaken die het voor een inbreker eenvoudiger maken om een woning binnen te dringen. Er werden ladders tegen woningen aangetroffen, geen of slechte verlichting en openstaande ramen, of ramen die niet goed sloten.
Politieagenten en handhavers deelden folders uit met tips om inbrekers het zo moeilijk mogelijk te maken en voerden gesprekken met bewoners. Ook hondenbezitters en postbodes werden aangesproken, omdat zij op verschillende tijden door de wijken lopen en verdachte situatie kunnen signaleren.

Controle gestolen fietsen

Daarnaast heeft de politie op een aantal plekken een controle op gestolen fietsen gehouden, waaronder bij het station in Hoogeveen. Daar zijn drie gestolen fietsen aangetroffen en één fiets die niet op slot stond. De niet afgesloten fiets is uit voorzorg meegenomen naar het politiebureau, waar de eigenaar de fiets kan ophalen. Binnenkort worden beide acties herhaald in de gemeente.

Uitgelicht

Zoeken