Lees voor

‘Hoogeveen woont Slim!’ gaat helpen energielasten te verlagen

22 februari 2017 - Bewoners van een aantal straten in de wijk Wolfsbos in Hoogeveen worden dit jaar benaderd voor een nieuwe aanpak, gericht op het verhogen van het woonplezier en het verduurzamen van de woning. Dat gebeurt onder het motto ‘Hoogeveen woont Slim!’

De gemeente heeft hiervoor de ‘duurzaamheidswinkel’ Reimarkt en een aantal ondernemers in de arm genomen. Inwoners worden onder meer geholpen met het verlagen van de energielasten. Na de start in Wolfsbos wordt bekeken welke andere delen van de gemeente worden benaderd.

Snel advies

Huiseigenaren krijgen op vijf punten snel advies: welke energiebesparende maatregelen zijn geschikt voor mijn woning, hoe kan ik dat combineren met aanpassingen aan het huis (zoals een uitbouw), wat kost dat, wat scheelt dat op de energierekening en hoe kan ik het financieren? Na het advies is een snelle uitvoering mogelijk.

Veel mensen willen de woning wel verbeteren, maar zien op tegen het gedoe. Hoogeveen woont Slim! ‘ontzorgt’ en pakt de regie over de verbouwers, zonnepaneelbedrijven en installateurs. Mensen die bij ‘Hoogeveen woont Slim!’ in de winkel komen, krijgen naast het advies ook meteen een vaste prijs. Ook zijn er zijn er subsidies en voordelige leningen mogelijk. De klant heeft één aanspreekpunt met wie hij alles regelt.

Veel te winnen

De gemeente begint klein. In april worden in Wolfsbos bewoners in een aantal straten persoonlijk benaderd. De gemeente begint in Wolfsbos, omdat daar relatief veel te winnen valt: veel koopwoningen met een lager energielabel, veel warmteverlies en hoge energielasten.

In april gaat een advieswinkel open in de Olde Bieb in De Wielewaal, midden in de wijk.

Acht procent deelname

Het streven is dat minimaal acht procent van de benaderde adressen maatregelen neemt. Dat moet haalbaar zijn gezien de resultaten in andere steden. In april 2018 wil de gemeente de aanpak uitrollen naar andere delen van Hoogeveen.

Uitgelicht

Zoeken