Lees voor

Herbenoeming Karel Loohuis als burgemeester Hoogeveen

Foto: Gerrit Boer

9 februari 2017 - Karel Loohuis (58) is herbenoemd als burgemeester van Hoogeveen. Dinsdag 14 februari wordt hij geïnstalleerd tijdens een buitengewone raadsvergadering in het raadhuis in Hoogeveen. De raad droeg Karel Loohuis vorig najaar voor bij de minister van Binnenlandse Zaken voor een tweede periode van zes jaar. Het Kroonbesluit over de herbenoeming werd eind december genomen.

Tijdens de extra raadsvergadering leest griffier Cindy Elken van de gemeenteraad het benoemingsbesluit voor en neemt de Drentse commissaris van de koning Jacques Tichelaar burgemeester Loohuis de belofte af. Daarna zijn er toespraken van de commissaris, raadslid Bert Otten als voorzitter van de vertrouwenscommissie en Karel Loohuis zelf. De raadsvergadering begint om 17.00 uur.

Karel Loohuis werd in februari 2011 burgemeester van Hoogeveen. Hij volgde Helmer Koetje op die het jaar daarvoor op 31 mei was overleden. Loohuis werd de eerste PvdA-burgemeester van Hoogeveen. Daarvoor was hij sinds 2002 burgemeester van Haaksbergen.

Loohuis begon in 1997 zijn burgemeestersloopbaan in het Noord-Hollandse Wognum. Tussen 1990 en 1997 was hij wethouder in zijn geboorteplaats Oldenzaal. Hij is van huis uit historicus en doceerde tussen 1984 en 1990 geschiedenis in Enschede en Oldenzaal.

Uitgelicht

Zoeken