Lees voor

Kinderjury kiest Jong Hoogevener van het jaar 2017

De vele inzendingen maakten het de jury niet makkelijk

21 december 2017 – Gisteren heeft de kinderjury de winnaar van de verkiezing ´Jong Hoogevener van het jaar 2017´ gekozen. De jury bestond uit acht jongeren tussen de 10 en 15 jaar van verschillende scholen. De jury heeft zich gebogen over de inzendingen met de moeilijke taak om de meest bijzondere Jong Hoogevener te kiezen.

Tot 15 december kon iedereen een Hoogeveense jongere of groep jongeren nomineren. De jury bestond uit jongeren van het basis- en voortgezet onderwijs. De verkiezing werd dit jaar voor het eerst gehouden. Vanaf 2017 wordt er jaarlijks een jongere verkozen tot ´Jong HoogevenerHigh five hand van het jaar´. De jury vond het lastig om een winnaar te kiezen toen ze de inzendingen te zien kregen. De eerste reactie van de kinderen was: ´Wat een mooie nominaties, ze doen allemaal zulke goede dingen, dat is heel moeilijk kiezen!´ Uiteindelijk is er een winnaar uitgekomen, maar het liefst had de jury iedereen een prijs gegeven.

Bekendmaking winnaar

Wie de winnaar is van de titel blijft nog even geheim. Op 2 januari 2018 vanaf 17.00 wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie de winnaar bekendgemaakt. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in het Raadhuis in Hoogeveen. De winnaar ontvangt een prijs en een bokaal.

Kinderjury 2017

Uitgelicht

Zoeken