Lees voor

Vivianne Miedema krijgt erepenning gemeente Hoogeveen

10 augustus 2017 - Hoogeveen heeft donderdagmiddag Vivianne Miedema (21) de erepenning van de gemeente toegekend. Locoburgemeester Gert Vos speldde de penning op tijdens Vivianne’s huldiging voor het behalen van het Europese kampioenschap voetbal. Zondag versloegen de Oranjeleeuwinnen Denemarken met 4-2. De Hoogeveense Miedema had daarin en groot aandeel. Ze maakte twee van de vier doelpunten.

Het college van B&W constateert dat Vivianne’s naam vaak in één adem wordt genoemd met Hoogeveen. Ook constateren burgemeester en wethouders dat ze daarmee een aansprekend voorbeeld en boegbeeld is van de talentontwikkeling die de gemeente Hoogeveen voor ogen staat. ‘Haar prestaties en bekendheid werken enorm motiverend en stimulerend voor kinderen – en meisjes in het bijzonder – in Hoogeveen en daarbuiten.

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft een uitzonderlijke prestatie verricht tijdens het Europees Kampioenschap in 2017 met het behalen van het Europees kampioenschap. Daardoor is het vrouwenvoetbal definitief op de kaart gezet en onder de aandacht gebracht van miljoenen Nederlanders. Vivianne Miedema vervulde binnen het team een hoofdrol met haar inzet, doorzettingsvermogen en vooral het maken, of voorbereiden, van doelpunten op cruciale momenten.

De erepenning van de gemeente Hoogeveen wordt sinds 1962 uitgereikt. 51 Hoogeveners gingen haar voor, onder wie vier vrouwen. Vivianne Miedema is de jongste aan wie de erepenning is toegekend. Ook werd ze enkele jaren geleden Hoogevener van het Jaar.

Uitgelicht

Zoeken