Lees voor

Vier nieuwe fietspaden maken het voor de fietser comfortabel

26 april 2017 - De gemeente Hoogeveen gaat dit jaar vier fietspaden vernieuwen en comfortabel maken voor fietsers. Het gaat om de fietspaden langs de Van Limburg Stirumstraat – Blankenslaan Oost – Brinkstraat, Toldijk en Alteveer. Wethouder Jan Steenbergen: ‘Ik ben blij dat we nu zover zijn dat we een begin gaan maken met het verbeteren van fietspaden. We gaan de huidige tegelverharding vervangen door asfalt en beton. De fietspaden in Hoogeveen gaan we ook breder maken. Daarmee wordt het voor fietsers veel prettiger fietsen op deze fietspaden.’

Verleggen kabels en leidingen

Onder de huidige tegelverharding liggen veel kabels en leidingen. Deze moeten verlegd worden nu de fietspaden anders verhard worden. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin augustus klaar. Aansluitend, na de bouwvakantie, starten de werkzaamheden om de fietspaden te verbreden en te voorzien van asfalt. De werkzaamheden voor het fietspad langs Het Alteveer starten op 5 juni.

Met subsidie vanuit provincie

Voor het verbeteren van de fietspaden heeft de gemeente van de provincie Drenthe een bijdrage ontvangen vanuit de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls fietsnetwerk, infrastructuur. Met deze subsidieregeling wil de provincie de kwaliteit van het Drentse fietsnetwerk verbeteren.

Uitgelicht

Zoeken