Lees voor

Raad stelt bestemmingsplan Beukemaplein vast

21 april 2017 - Gisteravond heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het Beukemaplein vastgesteld. Op het Beukemaplein worden bouwkavels voor woningbouw uitgegeven.

Mooie woonomgeving

Na de opening van de parkeergarage op De Kaap, biedt de gemeente bouwkavels aan waarbij kopers niet alleen de kavelgrootte maar ook het woningtype kunnen bepalen. Van bungalow tot eengezinswoning. Zo wordt het mogelijk een eigen woning te ontwerpen en zelf te bouwen of te laten bouwen midden in het centrum. Wethouder Bert Otten: ‘Wonen in het centrum, met alle voorzieningen ‘in de achtertuin’. Twee-onder-één- kap of vrijstaand bouwen? Alleen of met een groep bouwen? Op het Beukemaplein is dit mogelijk.’

Parkeerplaatsen

Door de komst van de parkeergarage op De Kaap zijn de parkeerplaatsen op het Beukemaplein niet meer nodig. Het plein kan daarom, een nieuwe functie krijgen. Er blijven op het Beukemaplein ongeveer honderd parkeerplaatsen bestaan voor aanwonenden en ondernemers.

Planning

Na de opening van de parkeergarage De Kaap wordt gestart met het bouwrijp maken van de kavels. Nog vóór de zomervakantie wil de gemeente starten met de verkoop van de bouwkavels.

Uitgelicht

Zoeken