Lees voor

Bestuurlijke vernieuwing

Zien we jou op het Verbindingsfestival?

 

Verbindingsfestival

In en om het Huis van Hoogeveen

Kom op 15 juni tussen 11.00 en 16.00 uur naar het verbindingsfestival. Het verbindingsfestival wordt in en om het Raadhuisplein in Hoogeveen gehouden. Een leuke dag met allerlei activiteiten die zorgen voor verbinding tussen de inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren van de gemeente Hoogeveen. Het thema van deze dag is: Energie!

Je kunt op de aanwezige energievloer met dansen je eigen energie opwekken. Hoe gaaf is dat? Verschillende danscholen treden op met een energieke show. Er wordt een modeshow gegeven. Hiernaast zijn er diverse activiteiten die in het teken staan van verbinding en energie: breien met Agnes, repaircafe en ZOEMbus. Ook zijn er er vele andere inwonersiniatieven aanwezig. Woningscorporaties laten zien hoe je je huis duurzaam kunt maken. Er zijn diverse foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje. De Trommelslagers zorgen met een speciale gast voor een energieke afsluiting. Kortom, een boordevol programma!

Verbinding

Dit jaar wordt ook de verbinding met ambtenaren, gemeenteraad en college gezocht. Zo heb je de mogelijkheid om met de gemeenteraad en het college in dialoog te gaan of gewoon een praatje te maken. De brandweer en ambulance zijn aanwezig en geven diverse demonstraties.

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er ook voldoende te doen. Uiteraard kunnen ze ook mee doen op de energievloer, maar er zijn ook verschillende kinderactiviteiten zoals: trommels maken en trommelslager worden, knutselen met afval en de IVN staat er met een leuke energieke activiteit.

Bestuurlijke vernieuwing

Het verbindingsfestival komt voort uit de bestuurlijke vernieuwing. Bestuurlijke vernieuwing is bedoeld om nieuwe verbindingen te laten ontstaan tussen inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren. We willen initiatieven van inwoners de ruimte geven en betrekken bij projecten, ontwikkelingen, nieuwe plannen en veranderingen.

Hoogeveen verbindt!

Tijdschema

Plattegrond Verbindingsfestival

PROGRAMMA

Een boordevol en energie(k) programma!

Op 15 juni vindt in en om het Raadhuisplein het Verbindingsfestival plaats. Een leuke dag met allerlei activiteiten die zorgen voor verbinding tussen de inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren van de gemeente Hoogeveen. Het thema van deze dag is: Energie!

In het Raadhuis

Verbindingscafé: Knoop het gesprek aan met andere inwoners, raadsleden, medewerkers van de gemeente en bestuurders. Dat kan hier onder het genot van een gratis kopje koffie en wat lekkers! Raadsleden en bestuurders bedienen je graag!

Inwoners BV: Hoogeveen werkt aan Bestuurlijke Vernieuwing. Inwonersgroep BV Hoogeveen geeft hier samen met de gemeente vorm aan.  Ze vertellen je er graag over! Belangrijker: heb jij hen iets te vertellen? Breng ze dan zeker een bezoek.

Dialoogtafel: Een goed gesprek tussen inwoners, (maatschappelijke) ondernemers, raadsleden, bestuurders en ambtenaren. Dát vind je aan deze tafel. Tijdens een dialoogtafelgesprek buigt een wisselende groep mensen zich over een maatschappelijk thema. De inzichten geven voeding en richting aan het college, de raad, inwoners en maatschappelijke organisaties.

Repair Café: We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Repareren zijn we misschien een beetje verleerd? Het Repair Café brengt daar verandering in! Weten hoe ze te werk gaan? Ga langs bij het Repair Café!

Buiten op het plein

Die Luyden van ’t Hooge Veene: Die Luyden van 't Hooge Veene is een Levende Geschiedenis groep die als historische vereniging vooral het leven in de periode 1650-1700 in de veenkolonie Hoogeveen bestudeert en naleeft. Ze zijn niet te missen op dit festival!

Trommelslagers: Onder die Luyden vallen ook de  trommelslagers van de tamboerscompagnie. Ook niet te missen: ga maar op het geluid af! Ook leuk: kinderen kunnen bij de Trommelslagers terecht voor een workshop trommelslagen. Dat wordt een vrolijke boel!

De Smederijen van Hoogeveen: Inwoners smeden samen plannen om leefbaarheid in hun eigen buurt te verbeteren. Van idee tot en met de uitvoering, met een eigen budget. De bewoners staan samen aan het aambeeld!

Woningcorporaties: welke mogelijkheden heb je met een huurhuis om je huis duurzamer te maken? Meer comfort en energiezuiniger. Domesta en Woonconcept vertellen je er graag meer over.

Hoogeveen woont SLIM!: De winkel voor duurzaam wonen. In een paar slimme stappen kunnen zij jou helpen met het verbeteren van je huis. Je krijgt te zien wat je kunt doen, wat het je kost en wat het je gaat opleveren. Dat is slim!

IVN Hoogeveen: IVN Hoogeveen brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek door mensen via activiteiten kennis te laten maken met natuur en landschap in de eigen omgeving. Thema voor het Verbindingsfestival is “Energie”. Kom ook en maak je handen vies! En daarna lekker een broodje bakken in het vuur.

Hoogeveen sorteert vóór: Afval beter sorteren betekent meer recyclen. Als we meer afval scheiden en dus ook recyclen houden we minder afval over en gebruiken we minder nieuwe grondstoffen. Zo is de cirkel rond. Afvalpreventie is nóg beter: bijvoorbeeld door gebruik te maken van netjes om fruit in te doen bij de supermarkt of broodzakken van stof. Alles om plastic verpakkingen te verminderen.

Plastic Super: Wie krijgt er nu geen energie van KNUTSELEN? Niet zomaar knutselen, maar knutselen met plastic om ook zo ook aandacht te vragen voor het milieu, duurzaamheid en onze groeiende afvalberg. Uit dat afval kan zomaar een mooi kunstwerk ontstaan…! Samen met medewerkers van Studio Saar kunnen kinderen plastic omtoveren in prachtige kunstwerken.

Breien met Agnes: Brei-liefhebbers opgelet! We breien het Verbindingsfestival aan elkaar. Neem plaats in de huiskamer van Agnes om een praatje te maken en een stukje te breien. Agnes heeft wol en breipennen klaar liggen.  Je hoeft het niet goed te kunnen, proberen is ook al goed! Als breiwilliger kan je samen met Agnes breien aan een groot "Huis van Hoogeveen". En we weten zeker: het wordt zonder twijfel een prachtig wandkleed die straks een mooie plek krijgt in het raadhuis. En daar heb jij dan mooi aan meegewerkt!

Zoembus: De Zoembus is een coole wagen boordevol met sport- en spelmateriaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Laat de kinderen lekker spelen, volwassenen genieten van alle andere leuke activiteiten!

Hoogeveensche Uitdaging: De Hoogeveense Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (geld) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Misschien kunnen zij jou ook helpen om een idee in jouw straat, buurt of wijk te realiseren?

Steenbergerpark met fietscrossbaan en disk-golf: Hoe is het de betrokkenen van het Steenbergerpark gelukt om er zo’n fijne plek van te maken? En wat is er allemaal te doen? De bewonersgroep Steenbergerpark Leeft is vijf jaar geleden gestart met de organisatie van verschillende activiteiten in het park. Ze organiseren onder andere Bios in het park, Picknick in het park en Vrij in het park. Dit brengt veel levendigheid in het park.

Energyfloor: Beweeg, dans, spring en je krijgt energie! Letterlijk, want op deze vloer wordt energie omgezet in elektriciteit en verlichting. Dit moet je gewoon proberen! GET ON IT!

Dansgroepen: Tresor Dance Center, Demi en de breakdancers van Max staan garant voor energieke shows. Kijk in de Time Table hoe laat je hen kan zien op de Energyfloor.

Modeshow: Bruidsmode A la Eve en Tweedehandskleding van Inimini showen hun mooiste creaties aan het publiek. Kijk in de Time Table hoe laat je hen kan zien op catwalk.

Vriendje Vitamientje: Heb je zin in wat fruit… Dan maakt Vriendje Vitamientje er een feest van. Heerlijkd smoothies vanuit deze rollende keuken. Een ware boost voor de rest van de dag.

Koffie truck Feijen: Lekker hé, de geur van vers gebrande koffiebonen? Tank even bij met een koffie uit de koffie truck.

Uitgelicht

Zoeken