Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije tijd en Toerisme / Kunst en Cultuur / Musea / Museum De 5000 Morgen
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Museum De 5000 Morgen

Museum De 5000 Morgen, aan het noordelijke deel van de Hoofdstraat bij De Tamboer, is het historisch museum van Hoogeveen.

foto museum 5000 mo

Cultuur en geschiedenis van Hoogeveen

Museum De 5000 Morgen toont de geschiedenis van Hoogeveen in beeld en woord, vanaf de vroegste bewoning tot heden, onder de titel 'Afgegraven en weer opgebouwd'. In een aantrekkelijke presentatie komen thema's als bodemvondsten, turf, landbouw en bijenhouderij, bestuur, industrialisatie, vervoer, onderwijs, religie, zorg en kunst aan de orde. In een van de zalen wordt de rijke collectie van het museum afwisselend getoond.

Het museum is gevestigd in het voormalige Huize Venendal, dat in zijn eerste vorm werd gebouwd in het midden van de 17de eeuw. Een van de ruimtes in het oude gebouw is ingericht als stijlkamer. Een voormalige bewoner komt er 'tot leven'. Een andere ruimte huisvest een documentatiecentrum voor Hoogeveense geschiedenis, geschikt voor het onderwijs.

Tentoonstellingen

Naast de vaste tentoonstellingen zijn er regelmatig wisselexposities rondom historie en kunst. Bel 0528-231530 voor meer informatie.

Websites musea


Uitgelicht


Zoeken