Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws 2013 / April 2013 / Grote brand in centrum Hoogeveen
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Grote brand in centrum Hoogeveen

1 april 2013 - In de Hoofdstraat/Bilderdijkplein in Hoogeveen woedt een grote brand.

Update 10.53 uur

Geen schadelijke stoffen

Uit metingen blijkt dat er geen schadelijke stoffen verspreid zijn.

Veel meldingen tegelijk

Doordat er vlak na het ontstaan van de brand veel mensen tegelijk belden met 112 om een melding door te geven, duurde het soms even voordat bellers contact kregen. De meldingen zijn wel goed binnengekomen en het heeft de hulpverlening niet vertraagd.

Burgemeester leeft mee met betrokkenen

Burgemeester Karel Loohuis heeft in de Hoofdstraat gesproken met getroffen bewoners. Loohuis: Ik ben blij dat iedereen op tijd de panden kon verlaten. Dat is het belangrijkst. Er is wel veel schade. Het is heel jammer dat monumentale panden zo zwaar beschadigd zijn.”

Het vervolg

Na het blussen wordt het getroffen gebied afgezet. Als de omgeving veilig is, gaat de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Update 10.30 uur

De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven.

Update 9.43 uur

De brand is ontstaan in een schuur aan het Bilderdijkplein (aan de achterkant van de Hoofdstraat). Oorzaak onbekend. De brand is overgeslagen naar twee winkelpanden. Er is sprake van grote rookontwikkeling in zuidelijke richting. De brandweer adviseert mensen in de omgeving om voor de zekerheid ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen gewonden en er is niemand meer aanwezig in de panden. De brand is momenteel deels onder controle.


Uitgelicht


Zoeken